Doktora - Sağlık Bilimleri Enstitüsü - Periodontoloji

• Kişisel eğitim gelişim ve etik bazında, periodontolojinin misyonunu ve ağız sağlığındaki mevcut rolünü anlamış olmalı.
  • Periodonsiyumu değerlendirmede, hastalıkları tanımada ve prognozun tayininde yeterli olmalı.
  • Hiç yardım almadan mantıklı ve belli bir düzen ve süre içerisinde hastanın ihtiyaçlarını ve durumunu değerlendirerek entegre bir tedavi planı yapmaya müktedir olmalı.
  • Uygun oral hijyen eğitimini hastaya verebilmeli ve motivasyonda başarılı olmak için uygun davranış ve yaklaşımlarla hastayla iletişim kurabilmeli.
  • Uyguladığı tedavi işlemlerinin dayandığı prensiplerin farkında olmalı, etkene yönelik olarak antimikrobiyal ilaç kullanımına karar verebilmeli ve uygun antimikrobiyal seçimini yapabilmeli.
  • Özel periodontal veya sistemik probleme sahip, komplike hastaların multidisipliner yaklaşımla değerlendirmesini yapabilmeli ve tedavi alternatifleri geliştirebilmeli.
  • İleri periodontal cerrahi tedavi gereksinimini belirlemede, açıklamada, tartışmada ve en iyi seçeneğe karar vermede ve uygulamada yeterli olmalı.
  • İmplantlar ve implant tedavileriyle ilgili temel bilgileri, hasta seçimini, doğru tedavi planlamasını, komplikasyonlarını bilmeli. Cerrahi hazırlık ve uygulamasını etkin güvenilir şekilde yapabilmeli.
  • İmplant uygulamaları sonrasında ortaya çıkabilecek problemlerin tedavisini yapabilmeli.
  • Periodontal tedavi sonuçlarını değerlendirebilmeli ve risk faktörlerini gözönüne alarak hastayı izleme ve idame yetkinliğine sahip olmalı.
  • Bilimsel yayınlara ulaşım, kritik değerlendirme, yorumlama, hipotez kurabilme, araştırma planlama, bilimsel yazım, sözlü ifade ve savunma gibi akademik yetkinlikleri kazanmış olmalı.