Program Tanımları
Sağlık Bilimleri Enstitüsü, lisansüstü düzeyde eğitim öğretim yapılması amacıyla 20 Temmuz 1982 tarihinde 41 sayılı Kanun hükmünde kararname ile kurulmuş olup, 1982 - 1983 Eğitim - Öğretim Dönemi Bahar yarılında Eczacılık Fakültelerinin Anabilim Dallarında Yüksek Lisans ve Doktora programları ile Eğitim - Öğretime başlamıştır. 10 Nisan 1991 tarihinde de Farmasötik Toksikoloji Anabilim Dalında Doktora Programı açılmıştır.
Bu programı başarıyla tamamlayan öğrenciler Genel Toksikoloji Alanında Doktor ünvanı kazanır.
Farmasötik Tokikoloji Alanında yüksek lisans eğitimini tamamlamış olmak ve/veya Farmasötik Toksikoloji ile yakın dallarda (Anabilim Dalımızın görüşü alınarak) yüksek lisans yapmış olanlar, Akademik personel ve Lisansüstü Giriş sınavından (ALES) en az 60 almak (sayısal alandan), ÜDS yada KPDS sınavlarından 65 almış olmak, Bilimsel Değerlendirme ve mülakatta başarılı olmak
Farmasötik Tokikoloji Alanında yüksek lisans eğitimini tamamlamış olmak ve/veya Farmasötik Toksikoloji ile yakın dallarda (Anabilim Dalımızın görüşü alınarak) yüksek lisans yapmış olanlar.
Alınan dersleri başarıyla tamamlamak, derslerin bitiminde yeterlilik sınavında gerekli olan başarıyı sağlamış olmak, hazırlanan doktora tezinin akademik jüri önünde başarı ile savunulması ve yeterli bulunması.
Bu programa kayıt olan öğrencilere toksikoloji alanındaki kavramların, araştırma alanlarının, araştırma tekniklerinin ve güncel eğitim öğretim uygulamalarının tanıtılması, öğrencilerin toksikoloji eğitiminde alana ve araştırmacı olarak kendi gelişimlerine katkı sağlayacak bir araştırma projesi yürütmelerine olanak sağlanması ile doktora düzeyine uygun eğitimin verilmesi hedeflenmektedir.
Bu programı tamamlayan öğrenciler Sağlık Bakanlığı İlaç Eczacılık Genel Müdürlüğünde, İlaç Endüstrisinde toksisite değerlendirmeleri ve advers ilaç reaksiyonlarının takibinin yapılmasında görev alabilir. Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi Başkanlığı'nda görev alabilir. Hava ve sudaki kimyevi kirleticilerin zararlı etkilerini inceleyebilir yeteneğe sahip olduğu için Çevre ve Sanayi Kuruluşlarında çalışabilir. Adli toksikoloji hakkında bilgi sahibi olup Adli Tıp Kurumalarında görev alabilir. İlaç Firmasında Klinik Araştırmalarda rol alabilir, Farmakovijilans sorumlusu olarak çalışabilir. Ekotoksikoloji ile ilgili alanlarda dahil olmak üzere toksikolog olarak görev alabilir.
Doktora programını başarı ile tamamlayan mezunlar, İngilizce dil yetkinliğini sağlamaları koşuluyla toksikoloji ile ilgili bölümlerde öğretim görevlisi olarak çalışmak üzere başvurabilir ve akademik alanda ilerleyebilirler.
Genel olarak dönem içi değerlendirmelerinin (vize ödev proje vb. ) %40'ı, dönem sonu değerlendirmelerinin (final, ödev, proje vb.) %60'ı ile derslerde yeterli başarıyı sağlamak. Derslerin bitiminde doktora yeterlilik sınavında (sözlü ve yazılı) başarılı olmak. Hazırlanacak doktora tezinin akademik jüri tarafından başarılı bulunması
Genel olarak dönem içi değerlendirmelerinin (vize ödev proje vb. ) %40'ı, dönem sonu değerlendirmelerinin (final, ödev, proje vb.) %60'ı ile derslerde yeterli başarıyı sağlamak. Derslerin bitiminde doktora yeterlilik sınavında (sözlü ve yazılı) başarılı olmak. Hazırlanacak doktora tezinin akademik jüri tarafından başarılı bulunması
0
Haydarpaşa Kampüsü, 34668 Üsküdar- İSTANBUL Prof. Dr. Semra Şardaş 0216 414 29 62 (dahili : 1197)
-