Tezli Yüksek Lisans - Sağlık Bilimleri Enstitüsü - Farmasötik Biyoteknoloji

Sağlık Bilimleri Enstitüsü, lisansüstü düzeyde eğitim öğretim yapılması amacıyla 20 Temmuz 1982 tarihinde 41 sayılı Kanun hükmünde kararname ile kurulmuş olup, 1982-1983 Eğitim - Öğretim Dönemi Bahar yarılında Eczacılık Fakültelerinin Anabilim Dallarında Yüksek Lisans ve Doktora programları ile Eğitim - Öğretime başlamıştır. Sağlık Bilimleri Enstitüsüne bağlı, Farmasötik Biyoteknoloji tezli yüksek lisans programı 1996-1997 Eğitim Öğretim yılı itibari ile öğretime başlamıştır.

Tezli yüksek lisans programını başarı ile tamamlayan öğrenciler Farmasötik Biyoteknoloji alanında uzman unvanını kazanır.

Eczacı, biyolog veya kimya mühendisi olmak koşulu ile ALES’ten en az 60 almak koşulu ile (saysısal alanda) mülakatta başarılı olmak

Alınan dersleri başarıyla tamamlamak, derslerin bitiminde sınavlarında gerekli olan başarıyı sağlamış olmak, hazırlanan yüksek lisans tezinin akademik jüri önünde başarı ile savunulması ve yeterli bulunması.

Bu programa kayıt olan öğrencilere Farmasötik Biyoteknoloji alanındaki kavramların, araştırma alanlarının, araştırma tekniklerinin ve güncel eğitim öğretim uygulamalarının tanıtılması, öğrencilerin eğitiminde alana ve araştırmacı olarak kendi gelişimlerine katkı sağlayacak bir araştırma projesi yürütmelerine olanak sağlanması ile yüksek lisans düzeyine uygun eğitimin verilmesi hedeflenmektedir.

Bu programı tamamlayan öğrenciler ilaç sanayinin çeşitli bölümlerinde, Sağlık Bakanlığı İlaç Eczacılık Genel Müdürlüğünde, araştırma hastanelerinde çalışabilir.

Bu programı başarıyla tamamlayan öğrenciler üniversitelerde Farmasötik Biyoteknoloji Anabilim Dalında doktora programına başlayabilir.

Genel olarak dönem içi değerlendirmelerinin (vize ödev proje vb. ) %40'ı, dönem sonu değerlendirmelerinin (final, ödev, proje vb.) %60'ı ile derslerde yeterli başarıyı sağlamak. Hazırlanacak yüksek lisans tezinin akademik jüri tarafından başarılı bulunması

Genel olarak dönem içi değerlendirmelerinin (vize ödev proje vb. ) % 40'ı, dönem sonu değerlendirmelerinin (final, ödev, proje vb.) %60'ı ile derslerde yeterli başarıyı sağlamak. Hazırlanacak yüksek lisans tezinin akademik jüri tarafından başarılı bulunması

M.Ü. Eczacılık Fakültesi Farmasötik Biyoteknoloji Anabilim Dalı, 34668, Haydarpaşa-İstanbul, Program Başkanı: Prof.Dr. Jülide AKBUĞA

• Öğrenciler biyoteknolojik ilaç üretim ve süreci hakkında bilgi sahibi olur.
  • Öğrendikleri konularla ilgili tarama, proses, analiz yeteneğine sahip olacaklardır.
  • Dersle ilgili konuları etkin bir şekilde anlama ve sunma yeteneğine sahip olacaklardır.
  • Güncel konular hakkında bilgi sahibi olacaklardır.
  • Biyoteknoloji ile ilgili temel endüstriyel kavramları öğreneceklerdir.
  • Peptid ve proteinlerin stabilitesini sağlamak için kullanılan yöntemleri öğrenecektir.
  • Farmasötik biyoteknoloji ürünlerinin stabilite problemlerini çözmek için teknikleri, kuralları ve ilgili araçları kullanmayı öğreneceklerdir.
  • Öğrenciler yeni teknikler hakkında bilgi sahibi olacaklardır.
  • Öğrenciler konu ile ilgili yeni yayınlar hakkında bilgi sahibi olacaklardır.
  • Öğrenciler biyoetik ile ilgili konular hakkında bilgi sahibi olacaklardır.