Doktora - Sağlık Bilimleri Enstitüsü - Farmasötik Botanik

Sağlık Bilimleri Enstitüsü’ne bağlı Farmasötik Botanik 1991-1992 döneminden itibaren eğitim-öğretime başlamıştır.

Doktora programını başarı ile tamamlayan öğrenciler Farmasötik Botanik alanında doktor unvanı kazanır.

Doktora programına Farmasötik Botanik Anabilim Dalı’nda yüksek lisans yapanlar kabul edilir. Ayrıca yapılacak sınav ve değerlendirmelerde başarılı olmak gerekir.

Farmasötik Botanik alanında yüksek lisans ile ilgili dersleri almış ve bu alanda yüksek lisans tezi yapmış olmak

Alınan dersleri başarıyla tamamlamak, hazırlanan doktora tezinin akademik jüri önünde başarı ile savunulması

Bu program kapsamında öğrencilere başlıca Türkiye florası, Türkiye vejetasyonu, faydalı bitkiler, araştırma yöntemleri hakkında bilgiler verilir, uygulamalar yaptırılır, bitki teşhisinde deneyim kazandırılır ve özgün bir araştırma yapabilme becerisi sağlanır.

Üniversite’de akademik alanda ilerleme olanağı vardır, bitkisel üretimle ilgili (özellikle bitki teşhisi gerektiren) alanlarda uzman olarak çalışabilir. Doğa ile ilgili çeşitli projelerde görev alabilir.

Derslerde dönem içi değerlendirmenin %40, dönem sonu sınavının %60’ı hesaba katılır. Hazırlanacak doktora tezinin akademik jüri tarafından başarılı bulunması gerekir.

Program kapsamında yer alan ve yeterli krediyi oluşturan derslerden başarılı olmak. Doktora tezi ile ilgili sınavda başarılı olmak.

Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi, Haydarpaşa, İstanbul. Tel. 0216 414 29 62 (İletişim sorumlusu Yrd. Doç. Dr. Gizem Bulut)

• Bitkisel dokular ve bitki organlarının anatomisi hakkında bilgi sahibi olur.
  • Bitkiler ile ilgili anatomik araştırmalarda deneyim sahibi olur.
  • İleri bitki teşhisi yapma becerisini kazanır.
  • Türkiye florasındaki birleşikpetalliler hakkında bilgi sahibi olur.
  • Türkiye florasında bulunan bazı önemli bitkilerin yayılışı hakkında bilgi sahibi olur.
  • Türkiye’nin bitki örtüsü hakkında bilgi sahibi olur.
  • Türkiye vejetasyonundaki dominant bitkilerin yayılışı hakkında bilgi sahibi olur.
  • Çeşitli amaçlarla yararlanılan bitkiler hakkında bilgi sahibi olur.
  • Floristik araştırma yapma becerisini kazanır.
  • Taksonomik araştırma yapma becerisini kazanır.