Doktora - Sağlık Bilimleri Enstitüsü - İç Hastalıkları Hemşireliği

Sağlık Bilimleri Enstitüsü’ ne bağlı İç Hastalıkları Hemşireliği Doktora Programı 2003-2004 eğitim öğretim yılı itibarı ile başlatılmıştır.

Doktor (PhD) İç Hastalıkları Hemşiresi unvanını kazanır.

Marmara Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim yönetmeliğine uygun olarak İç Hastalıkları Hemşireliğinde Yüksek Lisans programını tamamlamış olmak. Lisansüstü Giriş sınavından (LES) en az 65 almak (sayısal alandan), Üniversitelerarası Kurul Yabancı Dil Sınavı (ÜDS) en az 60 almak, Bilimsel Değerlendirme ve mülakatta başarılı olmak.

İç Hastalıkları Hemşireliğinde Yüksek Lisans programını (Tezli / Tezsiz) tamamlamış olmak.

Alınan dersleri başarıyla tamamlamak, jüri önünde yazılı ve sözlü doktora yeterlik sınavını başarmak, hazırlanan doktora tezinin akademik jüri önünde başarı ile savunulması.

Bu programa kayıt olan öğrencileri, iç hastalıkları hemşireliği alanında eğitim ve araştırma konusunda ulusal ve uluslararası düzeyde bilgiye sahip, uygulayıcı, yönetici ve bağımsız araştırma yapan ve yayınlayan, eğitim ve danışmanlık yapan doktoralı hemşire yetiştirmek üzere yapılandırılmıştır.

Hastane ve hastane dışı alanlarda uygulayıcı, araştırmacı, yönetici hemşire kadrosunda ve Ulusal /Uluslararası yüksek öğretim kurumlarında akademik kadroda yer alır.

Doktora sonrası çalışmalar

Genel olarak yıl içi değerlendirmelerinin (Vize, ödev, proje vb.) %40’ı, yıl sonu değerlendirmelerinin (final) %60’ı, jüri önünde yazılı ve sözlü doktora yeterlik sınavını başarmak, tez projesinin 6 ayda bir jüriye sunulması, hazırlanan doktora tezinin akademik jüri tarafından başarılı bulunması.

Program boyunca alınan dersleri başarı ile tamamlamak, jüri önünde yazılı ve sözlü doktora yeterlik sınavını başarmak, hazırlanan doktora tezinin akademik jüri tarafından başarılı bulunması.

Haydarpaşa Yerleşkesi, SBF Hemşirelik Bölümü, Tıbbiye cd. No:49 Üsküdar – İstanbul Tel: 0216 330 20 70 Doç. Dr. Sezgi Çınar

• İç hastalıkları hemşireliğini bilir
  • Akut hastalıkların yönetimini bilir
  • Kronik hastalıkların yönetimini bilir