Program Tanımları
Eczacılık Biyokimya Lisansüstü Eğitim programı, 1984-1985 eğitim-öğretim yılı itibarı ile Sağlık Bilimleri Enstitüsüne bağlı olarak eğitime başlamıştır.
Tezli Yüksek Lisansını tamamlayan öğrenciler, Biyokimya alanında ''Bilim Uzmanı'' unvanını kazanır.
Marmara Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim yönetmeliğinin koşulları geçerlidir. Eczacılık, Tıp, Diş Hekimliği ve Veterinerlik Fakültesi lisans programlarını tamamlamış olmak; İlgili Fakültelerin Biyoloji, Biyokimya, Kimya, Moleküler Biyoloji ve Genetik lisans programlarını tamamlamış olmak; Mühendislik Fakülteleri’nin Kimya ve Biyoloji lisans programlarını tamamlamış olmak.
Marmara Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim yönetmeliğinin koşulları geçerlidir.
Marmara Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim yönetmeliğinin koşulları geçerlidir.
Temel bilimlerin önemli bir araştırma alanını oluşturan Biyokimya anabilim dalı yüksek lisans programında, canlılarda gerçekleşen biyokimyasal olayların makromoleküler düzeyde tanımlanması; canlıları oluşturan hücrelerin yapılarının aydınlatılması; hücrelerde gerçekleşen anabolik ve katabolik olayların tanımlanması; kan ve çeşitli vücut sıvılarında biyokimyasal analizlerin yapılması, hücre kültürü ve deney hayvanları ile ilgili in vivo ve in vitro deneysel çalışmaların yapılması, sağlıkta ve hastalıkta biyokimyasal ve moleküler mekanizmalardaki değişimlerin incelenmesi, çeşitli araştırmalarda kullanılacak teknolojilerin çalışma prensipleri ile ilgili bilgi kazandırılması ve ilgili alanlarda kaynak kullanma yeteneğinin kazandırılması hedeflenmektedir.
Bu programı başarıyla bitirenler Akademik araştırma, biyokimya, biyoteknoloji, ilaç endüstrisi gibi alanlarda bağımsız bir bilim insanı olarak çalışabilirler. Biyokimya (ECZ) yüksek lisans programını tamamlamış öğrenciler, ilgili alanlarda (ilaç ve tibbi ürünlerle ilgili sanayide, laboratuvarlarda, eğitim alanında, eczanelerde) kazandıkları tecrübelerle daha öncelikli olarak iş imkanlarına sahip olabilirler ve doktora programı için de gerekli temeli kazanmış olurlar.
Yüksek lisans programını başarı ile tamamlayan mezunlar, gerek kendi alanlarında gerekse çok disiplinli alanlarda doktora programlarına başvurabilir, özel ve devlet kuruluşlarında alanları ile ilgili öncelikli iş imkanı bulabilirler.
Genel olarak yıl içi değerlendirmelerinin (Vize, ödev, proje vb.) %40’ı, yıl sonu değerlendirmelerinin (final, ödev, proje vb.) %60’ını başarı ile tamamladıktan sonra, hazırlanacak yüksek lisans tezinin akademik jüri tarafından başarılı bulunması ile değerlendirilirler.
Mezuniyet koşulları, Marmara Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim yönetmeliğinde açıklandığı gibidir.
Tam zamanlı, e-öğrenme
Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Biyokimya Anabilim Dalı Başkanı: Prof.Dr.Derya Özsavcı. M.Ü. Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi, Başıbüyük Yolu, 34854 4/A, Başıbüyük/İSTANBUL Telefon:0216 777 52 00 /5380
Ana bilim dalımızda teorik ve pratik eğitimlerin gerçekleştirilebilmesi için gerekli alt yapı bulunmaktadır.