Program Tanımları
Sağlık Bilimleri Enstitüsü’ne bağlı Farmakoloji Yüksek Lisans eğitimi 1984-1985 eğitim-öğretim yılı itibarı ile öğretime başlamıştır.
Tezli yüksek lisans programını başarı ile tamamlayan öğrenciler Farmakoloji Dalında Uzman unvanı kazanır.
Marmara Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim yönetmeliğine uygun olmak. Eczacılık, veya Diş Hekimliği Fakültelerinde lisans programını tamamlamış olmak. Akademik personel ve Lisansüstü Giriş sınavından (ALES) en az 60 almak (sayısal alandan) Bilimsel Değerlendirme ve mülakatta başarılı olmak .
Eczacılık veya Diş Hekimliği Fakültelerinde lisans programını tamamlamış olmak.
Alınan dersleri başarıyla tamamlamak, hazırlanan bitirme tezinin akademik jüri önünde başarı ile sunulması
Bu programa kayıt olan öğrencilere ilaçların farmakolojisi, toksikolojisi, farmakokinetiğini, ayrıca ilaç konusunda araştırma alanlarını ve araştırma yapma tekniklerini, güncel eğitim öğretim uygulamalarını tanıtmak, öğrencilerin farmakoloji eğitiminde alana ve araştırmacı olarak kendi gelişimlerine katkı sağlayacak bir araştırma projesi yürütmelerine olanak sağlamak ve Farmakoloji alanında doktora düzeyinde eğitim almaya hazırlamak üzere yapılandırılmıştır.
Ulusal ve Uluslararası yüksek öğretim kurumlarının Eczacılık ve Diş Hekimliği Fakültelerinde akademik kadro, özel eğitim kurumlarında eğitim danışmanlığı İlaç firmalarında ruhsatlandırma, Ar-ge, klinik araştırmalar gibi birimlerinde görev İlaç firmalarına danışmanlık Farmakovijilans alanında uzmanlık Biyoyararlanım-Biyoeşdeğerlik çalısması yürüten birimlerde araştırmacı, sorumlu görevli, In vivo, in situ ve in vitro hayvan çalışmaları yapan her türlü birimde, laboratuvarda uzman Sağlık Bakanlığında uzman olarak çalışabilir, İlaç konusunda eğitim verebilir.
Doktora
Teorik derslerde sunumlar ve ödevlerden ara sınav notu verilir ve dönem sonunda ya verilen proje veya yapılan sınav üzerinden öğrenci başarısı değerlendirilir. Genel olarak yıl içi değerlendirmelerinin (Vize, ödev, proje vb.) %40’ı, yıl sonu değerlendirmelerinin (final, ödev, proje vb.) %60’ı, toplamı en az 65 olmalıdır. Uygulamalı derslerde yürütülen bilimsel çalışma üzerinden öğrencinin başarısı öğrencinin derslere devamı, ilgisi, eğitim süresi boyunca genel performansı da değerlendirmelerde dikkate alınır. hazırlanacak yüksek lisans tezinin akademik jüri tarafından başarılı bulunması
Program boyunca alınan dersleri başarı ile tamamlamak, hazırlanan bitirme tezinin akademik jüri tarafından başarılı bulunması
0
Prof. Dr. Levent KABASAKAL M.Ü. Eczacılık Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı Başkanı lkabasakal@marmara.edu.tr
İn vitro hücre kültürü çalışmaları İn vitro organ banyosu çalışmaları İn vivo deney hayvanları çalışmaları