Program Tanımları
Sağlık Bilimleri Enstitüsüne bağlı Tıbbi Biyoloji ve Genetik yüksek lisans programı 1989-1990 eğitim-öğretim yılı itibarı ile öğretime başlamıştır.
Tezli yüksek lisans programını başarı ile tamamlayan öğrenciler Tıbbi Biyoloji ve Genetik Uzmanı ünvanı kazanır.
Marmara Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim yönetmeliğine uygun olmak. 4 yıllık Tıbbi Biyolojik Bilimler Bölümü ve Fen - Edebiyat Fakültelerinde 4 yıllık Biyoloji ve Moleküler Biyoloji ve Genetik lisans programını tamamlamış olmak. Akademik personel ve Lisansüstü Giriş sınavından (ALES) en az 60 almak ( sayısal alandan), Bilimsel Değerlendirme ve mülakatta başarılı olmak.
4 yıllık Tıbbi Biyolojik Bilimler Bölümü ve Fen - Edebiyat Fakültelerinde 4 yıllık Biyoloji ve Moleküler Biyoloji ve Genetik lisans programını tamamlamış olmak.
Alınan dersleri başarı ile tamamlamak, hazırlanan yüksek lisans tezinin akademik jüri önünde başarı ile savunulması.
Bu programa kayıt olan öğrencilere, Tıbbi Biyoloji ve Genetik alanında temel kavramları, araştırma alanlarını, araştırma tekniklerini ve güncel uygulamaları tanıtmak, öğrencilerin temel moleküler biyoloji, moleküler genetik ve sitogenetik teknikleri öğrenmelerini, in vitro ve in vivo deneysel moleküler biyoloji ve genetik çalışmalarına katılma ve değerlendirme, moleküler biyoloji ve moleküler genetik analizleri yorumlayabilme becerisi kazanmalarını, moleküler biyoloji, moleküler genetik ve sitogenetik alanlarında rutin uygulamalara katkıda bulunmalarını, hücre kültürünün temel özelliklerini ve uygulama alanlarını öğrenmelerini, Moleküler Biyoloji ve Genetik ile ilgili uluslar arası çalışmalara katkıda bulunmalarını, bilimsel sunum hazırlama ve en uygun biçimde sunma becerisini kazanmasını, konvansiyonel mikroskopi’nin özellikleri hakkında bilgi sahibi olmasını ve Tıbbi Biyoloji ve Genetikle ilgili temel istatiksel yöntemlerin kullanılma alanlarını öğrenmesini sağlamak ve tıbbi biyoloji ve genetik, moleküler biyoloji ve genetik alanlarında doktora düzeyinde eğitim almaya hazırlamak üzere yapılandırılmıştır.
Ulusal ve uluslar arası yüksek öğretim kurumlarında akademik kadro
Doktora
Genel olarak yıl içi değerlendirmelerin (vize, ödev, proje vb.) % 40'ı, yıl sonu değerlendirmelerinin (vize, ödev, proje vb.) % 60'ı, hazırlanacak yüksek lisans tezinin akademik jüri tarafından başarılı bulunması.
Program boyunca alınan dersleri başarı ile tamamlamak, hazırlanan yüksek lisans tezinin akademik jüri tarafından başarılı bulunması.
Tam zamanlı, e-öğrenme
Başıbüyük Mah. Maltepe Başıbüyük Yolu Sok. No:9/2 Maltepe - İstanbul / 34854 Prof. Dr. Mustafa AKKİPRİK +90 (216) 777 55 81
Anabilim dalı bünyesinde temel ve ileri düzey moleküler biyoloji ve genetik araştırma alt yapısı mevcuttur.