Doktora - Sağlık Bilimleri Enstitüsü - Tıbbi Farmakoloji

1987

Doktor

Tıp doktoru olmak. Fen Edebiyat Fakültesi mezunu olup, Tıbbi Farmakoloji veya Klinik Farmakoloji Yüksek Lisans Programlarından birini tamamlamış olmak. İyi derecede İngilizce bilmek. Akademik personel ve Lisansüstü Giriş sınavından (ALES) en az 60 almak (sayısal alandan) Bilimsel Değerlendirme ve mülakatta başarılı olmak.

Tıp doktoru olmak, tıp doktoru olmayanlar için, Fen Edebiyat Fakültesi mezunu “Farmakoloji” veya “Farmakoloji ve Klinik Farmakoloji” dallarının birinden yüksek lisans derecesine sahip olmak.

Alınan dersleri başarıyla tamamlamak, hazırlanan doktora tezini akademik jüri önünde başarı ile savunmak.

Bu programa kayıt olan öğrencilere, farmakoloji eğitiminde temel kavramları, araştırma alanlarını, araştırma tekniklerini ve güncel eğitim öğretim uygulamalarını tanıtmak, öğrencilerin farmakoloji eğitiminde alana ve araştırmacı olarak kendi gelişimlerine katkı sağlayacak bir araştırma projesi yürütmelerine olanak sağlamak üzere yapılandırılmıştır.

Çeşitli sağlık kuruluşlarında, ilaç endüstrisinde özellikle medikal bölümde görev alabilirler. Üniversite kadrolarında eğitim ve araştırmacı olarak çalışabilir ve kariyer sahibi olabilirler.

Doktoraya Geçiş: Yüksek Lisans derecesi, ALES, ÜDS, Bilim Sınavı ve Mülakat

Genel olarak yıl içi değerlendirmelerinin (Vize, ödev, proje vb.) %40’ı, yıl sonu değerlendirmelerinin (final, ödev, proje vb.) %60’ı, hazırlanacak doktora tezinin akademik jüri tarafından başarılı bulunması.

Program boyunca alınan dersleri başarı ile tamamlamak, hazırlanan doktora tezinin akademik jüri tarafından başarılı bulunması.

Program Başkanı: Prof. Dr. Kemal Berkman, Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi, Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı, Haydarpaşa

• Farmakoloji ile ilgili lisans ve lisansüstü eğitim ve öğretim faaliyetlerini yapabilme becerisine sahip olmak
  • Farmakoloji uzmanlarının yetiştirilmesine katkıda bulunma becerisine sahip olmak
  • Orijinal bir çalışma tasarlayabilme ve yürütebilme becerisine sahip olmak