Program Tanımları
12.12.2012 tarihli Yükseköğrenim Yürütme Kurulu kararı ile Yerel Yönetimler ismi ile kurulmuştur. İlk öğrencilerini 2015-2016 akademik yılında almaya başlamıştır.
Yerel Yönetimler mezunu
Lise diploması Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi ile genel kontenjandan 2016 yılında 51 öğrenci kabul edilmiştir.
Diğer Yükseköğrenim kuruluşlarından alınan dersler Üniversitemiz Muafiyet ve İntibak Yönergesine uygun olarak muafiyet komisyonu ve Fakülte Yönetim Kurulu kararı ile muaf sayılabilmektedir.
Bölümümüz eğitim dili Türkçe olması nedeniyle, herhangi bir yeterlilik koşulu bulunmamaktadır.
Programda; kamu yönetimi, siyaset bilimi, iktisat, sosyoloji ve hukuk gibi derslerin verilmesi ile birlikte, yerel yönetimler alanına yoğunlaşılmaktadır ve yerel siyaset, yerel hizmet yöntemleri, kentleşme ve çevre sorunlarına ilişkin dersler verilmektedir.
Bölüm mezunları yerel yönetimler başta olmak üzere; kamu kurum ve kuruluşları, özel sektör ile sivil toplum kuruluşları gibi istihdam olanaklarına sahiptir.
Programı başarıyla tamamlayan öğrenciler, yüksek lisans ve doktora programlarına başvurabilirler.
Her ders için geçme notu asgari 100 üzerinden 50'dir. Dersi başarıyla geçebilmek için final ve mazeret sınavlarının notunun da 50 olması gerekmektedir. Öğrencilerin derse %70 oranında devam etmesi zorunludur. Ders başarı notunun hesaplanmasında vize %40, final %60 olarak ağırlıklandırılmaktadır.
Müfredattaki tüm dersleri tamamlayıp asgari 240 AKTS koşulunu sağlayan ve GANO'su asgari 50/100 olan öğrenciler mezun olmaktadır.
Tam zamanlı
Doç. Dr. Rüveyda KIZILBOĞA ÖZASLAN (Bölüm Başkanı) Doç. Dr. Burak Hamza ERYİĞİT (Bölüm Başkan Yardımcısı)
Üniversitemizin diğer bölümlerinde çift anadal ve yandal imkanı, Erasmus öğrenci değişim programından faydalanma imkanı sunulmaktadır. Ayrıca akademik etkinlikler ile öğrenci kulüp faaliyetlerinden yararlanma olanakları sunulmaktadır.