Tezli Yüksek Lisans - Sosyal Bilimler Enstitüsü - Felsefe ve Din Bilimleri

1985.

Lisasns üstü uzmanlık.

Dört yıllık lisans eğitimi almış olmak, ALES (%50), lisans transkripsiyonu (%20), bilim imtihanı (%30).

Formal.

ALES (%50), Transkripsiyon (%20), Bilim Sınavı (%30).

Öğrencilere Din Eğitimi açısından donanım sağlamak.

Örgün ve Yaygın Eğitim alanında istahdam edilmektedirler (öğretmen, vaiz gibi).

Yabancı dil başarısı akabinde benzer bir sınav neticesinde başarılı olanlar doktora programına devam edebilmektedirler.

Devam zorunludur. Yazılı (kompozisyon) sınavlar yapılmaktadır. Vize sınavları ödev şeklinde de olabilmektedir.

Derslerden başarılı olanların tez hazırlayarak savunmayı başarıyla tamamlaması gerekmektedir.

Program Başkanı: Prof. Dr. Bayraktar BAYRAKLI Adres: Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Mahir İz Cd. No:2 Bağlarbaşı/Üsküdar Cep Tel No: 05322241823 e-posta: banu.gurer@marmara.edu.tr

• Din Eğitimi alanının temel kaynaklarını tanıma.
  • Dinin temel kaynaklarının din eğitimi açısından inceleme becerisini elde etme.
  • Dini ve milli değerleri tanıyabilme ve aktarabilme becerisini kazanma.
  • Din Eğitimi alanında bilimsel çalışma yapabilme becerisi kazanma.
  • Din Eğitimi alanına yönelik eğitim - öğretim faaliyetlerine dair yeteneklerini kullanarak geliştirme.
  • Din Eğitimi alanının problemlerini tanıyabilme ve çözüm üretebilme becerisi kazanma.
  • Din Eğitimi alanıyla ilgili bilgiyi kullanabilme, sözlü ve yazılı ifade edebilme becerisi kazanma.
  • Din Eğitimi alanında faydalı olabilecek bilimsel ve teknolojik gelişmeleri takip edebilme becerisi elde etme.
  • Din Eğitimi alanında farklı toplumlarda gerçekleştirilen uygulamaları mukayeseli olarak anlayabilme ve değerlendirebilme becerisini elde etme.
  • Din Eğitimi açısından dinin toplum ve kültür hayatındaki yerini anlayabilme becerisini kazanma.