Doktora - Sosyal Bilimler Enstitüsü - Maliye

Lisansüstü/Doktora

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Akademik Personel ve Lisanüstü Eğitim Giriş Sınavından 60 puan almış olması gerekir. KPDS veya ÜDS sınavından yabancı dil bilgisine ilişkin yeterlilik düzeyini kanıtlaması gerekir. Söz konusu sınavlara katılmamış veya yeterli puanı elde edememiş adayların, üniversitemiz tarafından yapılacak yabancı dil sınavında yetrlilik puanını almış olması gerekir. Bilim dalı tarafından yapılan Yazılı veya sözlü sınavdan başarılı olması gerekir.

Ana bilim dalımız 3 profesör, 1 doçent , 1 yardımcı doçent ve 5 araştırma görevlisinden oluşmaktadır. Program kapsamında kamu kesimi ekonomisi, kayıtdışı ekonomi, eğitim, sağlık ve savunma hizmetleri, araştırma yöntemleri ile istikrar politikaları dersleri verilmektedir.

Maliye Teorisi doktora programı mezunları ağırlıklı olarak Maliye Bakanlığı, Sayıştay gibi kamu kesimi bünyesinde istihdam edilmektedirler. Bununla birlikte denetim ve vergi alanında çalışan özel şirketler, hukuk büroları, mali müşavirlik hizmetleri gibi iş kollarında da istihdam edilen mezunlar söz konusu olabilmektedir.

Maliye Teorisi doktora programı çerçevsinde öğrenciler, her ders için 1 adet ara sınav, 1 adet yarıyıl sonu sınavına girmektedirler. Bunun yanında ilgili derse göre; derse katılım, dersle ilgili hazırlanan proje ve sunumlar, yazılı ve sözlü çalışmalar, dersle ilgili değerlendirmelerde kriter olarak göz önünde tutulmaktadır.

Kredili derslerini eksiksiz olarak tamamlayan öğrenciler, doktora yeterlilik sınavına girmeye hak kazanırlar. Yazılı ve sözlü olarak yapılan doktora yeterlilik sınavında başarılı olan öğrenciler, doktora tez dönemine geçerler ve dkotora tezlerinin başarılı olması durumunda doktora programından mezun olurlar.

Ressam Namık İsmail sokak, No: 1, Bahçelievler İstanbul. 212 507 99 25 / 1202 Program Başkanı: Prof. Dr. Turgay Berksoy, 212 507 99 25 / 1204

• Maliye Teorisi alanında bilimsel yaklaşım becerisinin kazandırılması
  • Mali konuların boyutlarının maliye, iktisat ve hukuk bilimi temelinde problematize edilerek irdelenmesi
  • Devletin ekonomik fonksiyonlarının teorik gelişmeler çerçevesinde incelenmesi