Doktora - Sosyal Bilimler Enstitüsü - İşletme

Marmara üniversitesi Sosyal bilimler enstitüsü sayısal yöntemler doktora programı 1993 - 1994 Eğitim Öğretim yılında öğrenci alımına başlanmıştır.

bu program mezunlarının aldıkları derece diğer bir deyişle kazandıkları derece Doktor dur

Marmara üniversitesi Sosyal bilimler enstitüsü sayısal yöntemler doktora programı Ales sonucu, mezuniyet sonucu, yabancı dil puanına ve mülakat sonucuna göre öğrenci alınmaktadır. Bu koşulların ayrıntısı her kabul dönemi http://sbe.marmara.edu.tr de yayınlanmaktadır.

Formaldir önceki olarak yüksek lisans diğer bir deyişle master öğrenimi mezunu olmak gerekmektedir.

Başarı ile tamamlanmış yüksek lisans öğrenimi, Ales sınavında yeterli not almak, ayrıca gerekli dil puanına sahip olmak gerekmektedir.

Marmara üniversitesi Sosyal bilimler enstitüsü sayısal yöntemler doktora programı mezunlarının ; Akademisyenlik, Bankacılık, Yöneticilik, Yönetim Danışmanlığı, Üretim Planlamacılığı, Satış Planlama, Risk Uzmanı, Kalite Kontrolcülüğü

yoktur. bu program için geçilebilecek herhangi bir üst öğretim programı yoktur. Doktora programı olduğundan dolayı geçilebilecek üst derece program yoktur.

Sınavlarda vizenin %40 ı final notunun %60 ı alınmaktadır. Yazılı sınavlar ile başarı ölçülmektedir. Ayrıca http://sbe.marmara.edu.tr adresinden de ulaşabilirsiniz.

ilk iki yarıyılda verilen dersleri başarıyla tamamlayıp, yeterlilik sınavını veren öğrenciler, tezlerini en az 3 yarıyılda başarıyla tamamlayarak doktor ünvanı almaya hak kazanırlar.

Program Başkanı: Prof. dr. İsmail Hakkı ARMUTLULU Adres: Marmara Üniversitesi İİBF İşletme Bölümü Bahçelievler yerleşkesi Bahçelievler / İSTANBUL Telefon: 0212 - 507 99 25 dahili: 1466 Web adresi: http://www.marmarasayisal.com

• Belirsizlik altında karar verme modellerini tanır.
  • Stokastik karar modellerini ve uygulama programlarını tanır.
  • Risk altında karar verme konusunda yetkinleşir.
  • Para ve sermaye piyasalarındaki hesaplamaları yapar.
  • Matematik ve risk modelleri hakkında bilgi sahibi olur.
  • İşletmelerde ortaya çıkan sorunlara sayısal çözüm önerileri getirir.
  • Yönetimin fonksiyonlarından planlama ve kontrol meselelerine sayısal çözüm önerileri getirir
  • Epistemoloji konusunda yetkinleşir.
  • Bilim tarihi ve bilim felsefesi konusunda yetkinleşir.
  • Süreç iyileştirme konusunda uygulamalar yapar.