Tezli Yüksek Lisans - Sosyal Bilimler Enstitüsü - İşletme

Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Anabilim Dalı, Yönetimi ve Organizasyon Bilim Dalı Tezli Yüksek Lisans Programı 1984-1985 öğretim yılında faaliyete geçmiştir.

Programı başarıyla tamamlayan mezunlara Yönetim ve Organizasyon alanında Tezli Yüksek Lisans Diploması verilir

Yönetim ve Organizasyon Yüksek Lisans Programına, Lisans diplomasında yer alan mezuniyet derecesi, ALES sınavı puanı ve bilim dalı tarafından yapılan sınav sonuçlarının değerlendirilmesi ile öğrenci kabul edilmektedir.

Yönetim ve Organizasyon Tezli Yüksek Lisans Programı, örgün (formal) öğrenmeyi tanımaktadır. Bu anlamda programın bir önceki öğrenme aşaması lisans mezuniyetidir.

Programda yer alan derslerin tümünü başarıyla tamamlayan ve 4.00 üzerinden en az 2.50 ağırlıklı not ortalaması elde eden ve konusuyla ilgili bir alanda hazırladığı tezi seçilmiş bir jüri önünde başarıyla savunan öğrencilere Yönetim ve Organizasyon alanında yüksek lisans diploması verilir.

İlgili program, konusunda uzman öğretim üyeleri ile öğrencilere en kapsamlı şekilde eğitim vermekte ve öğrencileri özel sektörde veya kamu sektöründe yönetsel pozisyonlarda çalışmaya hazırlamaktadır.

Yönetimi ve Organizasyon ile ilgili alanlar (Planlama, Organizasyon, İnsan Kaynakları Yönetimi vb.)

Sınavlar dönem içinde bir vize sınavı, dönem sonunda bir final sınavı, olmak üzere iki adettir. Vize sınavının başarı notu üzerindeki ağırlığı %40, final sınavının ağırlığı ise %60'dır.

Öğrenciler derslere en az %70 oranında devam etme, yapılan sınavlar sonucunda başarılı olma ve tez hazırlama ve sunumunda başarılı bulunmaları durumunda mezun olmaya hak kazanırlar.

Program Başkanı: Prof. Dr. Uğur YOZGAT Adres: Ressam Namık İsmail Sokak No:1 Bahçelievler / İSTANBUL Tel: 0212 507 99 25 - 1413 e-posta: uguryozgat@marmara.edu.tr

• Yönetim ve Organizasyon alanına ilişkin temel bilgileri edinir
  • İşletmelerin güçlü ve zayıf yönlerini analiz edebilir
  • İşletmelerin küresel pazarda karşılaşabilecekleri fırsat ve tehditleri belirleyebilir ve analiz edebilir.
  • Yönetim ve organizasyon alanına ilişkin kavram ve teorileri uygulayabilir
  • Yönetim ve organizasyon alanına ilişkin sorunları kavrar ve çözüm önerileri geliştirir
  • Örgütsel amaç ve hedeflere ulaşabilmek için örgüt yapısının ne şekilde tasarlanması gerektiğini anlar
  • Çalışanları örgüt amaçları doğrultusunda yönetmeye yönelik bilgi ve becerisi gelişir
  • Müzakere sürecinde etkin olabilecek stratejileri değerlendirme ve kullanma becerisi kazanır
  • İşletmelerde değişimi yönetebilir.
  • Kişilerarası ve takım çalışması yetkinliklerini geliştirir.
  • Yaşanan hızlı değişimin ve yaşam boyu öğrenmenin öneminin farkına varır