Lisans - Takı Teknolojisi ve Tasarımı Yüksekokulu - Takı Tasarımı

Takı Teknolojisi ve Tasarımı Yüksekokulu,Yüksek öğretimin 20-11-2008 tarihli toplantısında alınan kararla Marmara Üniversitesi Rektörlüğüne bünyesinde kurulmuştur. 23-HAZİRAN-2009 tarih ve 2762 sayılı resmi gazetede yayınlanmıştır. 2010-2011 eğitim-öğretim yılında faaliyete başlamıştır. 5 yıllık olarak kurulan, Takı Tasarımı ve Değerli Taş Tasarımı olmak üzere 2 bölümün yer aldığı Yüksekokul’umuzda, ilk yıl İngilizce hazırlık olarak eğitim verilmektedir.

Mücevher Tasarımcısı

YGS sistemi ile yerleştirme yapılmıştır. 1 yıl ingilizce hazırlık koşulu vardır.

Yatay geçiş ile kayıt yaptıracak öğrenciler için Yükseköğretim kurumları Yatay Geçiş Yönetmeliği uygulanmaktadır.

Tasarlarken üretimini de bilen, üretirken pazarlamasını da planlayabilen yöneticilik vasıfları olan elemanlar yetiştirirken,günümüz tasarım ve moda anlayışlarına göre yapılan çalışmaların dünyaya yayılmasını sağlayabilen, uluslararası ilişkilerde dünyadaki benzer tüm okullarla işbirliği içinde olarak ögrenci , öğretim elemanı ve tasarımcı yetiştirmek.

Takı üretim teknikleri,değerli madenlerle ilgili Kimya ve Metallurji derslerinin de yer aldığı Yüksekokulumuzda, konu ile ilgili olarak yöneticilik,Pazarlama, Uluslararası Ticaret ve Hukuk eğitimi de verilmektedir.

Kuyumculuk Sektöründe,Firmalarda araştırma labratuarlarında,Takı Tasarım ,Döküm,Taş mıhlama,Seri Üretim ve Taş Kesme Atölyelerinde, İtalat ve İhracat,Pazarlama ve marka konularında yönetici olarak Değerli Maden ve Taş konularında expertizlik yapabilecek,Rapor verebilecek Kendi Atölyesini açabilecek

ALES’den başvurduğu programın puan türünde yüksek lisans için en az 60, sanatta yeterlik için en az 55, doktora için en az 65, lisans diplomasıyla doktora ve sanatta yeterlik için başvuranların en az 70 ALES standart puanı almış olduklarını gösteren belgeyi veya ALES’e eşdeğer kabul edilen ve Yükseköğretim Kurulunca ilan edilen eşdeğer puanları gösteren belgeyi ibraz eden öğrencilerimiz üst derece programlarına geçiş yapabilirler.

Sınav ve Başarı değerlendirme yönergesi çerçerçevesinde Sınav ağırlığının % 40 olarak belirlenmesi,yarıyıl içi değerlendirme yetkisinin öğretim üyesine verilmesi ve başarı değerlendirme yönteminin doğrudan dönüşüm sistemi DDS olarak uygulanır.

Sekiz sömestirlik derslerin tümünü başarmak. İngilizce hazırlık sınıfını başarmak, Stajını yapması ve yapılan stajın kabul edilmesi, verilen projelerden başarılı not alması gerekmektedir. Ders geçme notu 100 üzerinden 60 dır.

Takı Teknolojisi ve Tasarımı Yüksekokulu müdürlüğü Rektörlük binası/Sultanahmet/İSTANBUL Tel:0212 638 74 22 santral:0212 5181600/1149 E-Posta:takitasarim@marmara.edu.tr

Bilgi

Kuramsal, Olgusal

- Ölçülü olarak üç boyutlu görüntü verebilme becerisi