Program Tanımları
İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Programı 2013-2014 eğitim-öğretim yılında Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesinde birinci öğretim programıyla faaliyete başlamıştır. 2015 yılında ilk mezunlarını vermiş olup 2014-2015 eğitim-öğretim yılından itibaren ikinci öğretim ve uzaktan öğretim programları da faaliyete başlamıştır. 2016-2017 öğretim yılı itibariye programımızın ismi İş Sağlığı ve Güvenliği Programı olarak Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığınca değiştirilirmiştir.
İş Sağlığı ve Güvenliği Teknikeri
Programımıza ÖSYM tarafından yapılan Yüksek öğretime Geçiş Sınavı puanı ile kayıt yapılabilir.
Türk Yüksek Öğretim kurumlarında önceki formal (örgün ) öğrenmenin tanınması dikey, yatay ve üniversite içindeki geçişler Yüksek Öğretim Kurulu'nun belirlemiş olduğu "Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans Ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal İle Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik " kapsamında gerçekleştirilmektedir.
Marmara Üniversitesi Önlisans Ve Lisans Eğitim-Öğretim Ve Sınav Yönetmeliği,Mezuniyet, MADDE 28 – (1) Kayıtlı olduğu öğretim programının ders, uygulama, staj gibi tüm gereklerini bu Yönetmelik hükümlerine göre başarıyla tamamlayan ve GANO’su 2,00 veya daha yüksek olan öğrenciler diploma almaya hak kazanırlar.
İş Sağlığı ve Güvenliği programı, günümüzün şartlarına uygun, çağdaş eğitim metotlarıyla desteklenmekte ve öğrencilerinin mesleki alanda yeterli deneyime sahip olabilecek şekilde mezun olmalarını sağlamaktadır.İş sağlığı ve güvenliği programında okutulan dersler; ağırlıklı olarak işçi sağlığı ve iş güvenliğine yöneliktir. Ayrıca temel derslerin yanı sıra İlk yardım, İş Sağlığı ve Güvenliği, Risk Etmenleri, İş Hijyeni, İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemleri, İş Güvenliği Mevzuatı, Meslek Hastalıkları, Ergonomi, İstatistik, Temel Hukuk, İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku gibi konularla ile ilgili dersler yer almaktadır. Mezunlarımız, ÇSGB C sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı eğitim programı sonrası gireceği sınav ile C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı olabilmektedirler.
Mezunlarımız İş Güvenliği Teknikeri olarak sektörde istihdam edilmektedir. ÇSGB sertifika programı sonrası girdikleri C Sınıfı Uzmanlık sınavında başarılı olarak C sınıfı İş Güvenliği Uzmanı olarak da sektörde çalışmaktadır.
Buradan mezun olan öğrencilerimiz Öğrenci Seçme Yerleştirme Merkezi tarafından düzenlenmekte olan Dikey Geçiş sınavından öngörülen puanı alanlar dört yıllık lisans programlarına geçiş yapabilirler.
Marmara Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği” uyarınca bağıl değerlendirme sistemi uygulanmaktadır. Ara sınavların % 40’ı final sınavının % 60’ ı not ortalamasını verir. Ara sınav değerlendirmesini öğretim üyesi proje çalışmaları, ödev ve laboratuar değerlendirmeleri olarak gruplandırabilir.
Marmara Üniversitesi Önlisans Ve Lisans Eğitim-Öğretim Ve Sınav Yönetmeliği,Mezuniyet, MADDE 28 – (1) Kayıtlı olduğu öğretim programının ders, uygulama, staj gibi tüm gereklerini bu Yönetmelik hükümlerine göre başarıyla tamamlayan ve GANO’su 2,00 veya daha yüksek olan öğrenciler diploma almaya hak kazanırlar.
Tam Zamanlı (T.Dili,İngilizce ve Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi e-Öğrenme)
Marmara Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu A Blok Oda No: 311 Göztepe Kampüsü 34722 Kadıköy- ISTANBUL bekiroral@marmara.edu.tr 0 216 418 25 06 -1622
Her biri alanında uzman olan öğretim üyesi kadrosunun mevcudiyeti, Sektörün gereksinimlerine göre düzenlenmiş eğitim programı, Öğrenci ve öğretim elemanları arasında kurulan yapıcı ilişki, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan "İş Güvenliği Uzmanlığı" sınavında başarılı olmak için gereken bilgi donanımıyla mezun olabilmek, Anadolu yakasında, merkezde ve uygulama alanlarına yakın, devlet üniversitesi bünyesinde bulunma, Sosyal ve kültürel faaliyetler, büyük bir kampüs içerisindeki sosyal, kültürel, spor faaliyetleri.