Doktora - Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü - Bilgi ve Belge Yönetimi

• Mezunlar, alana/disipline ilişkin özel, yeterli, detaylı ve güncel bilgiye sahip olur, bunları kavrar.
  • Mezunlar, disiplini/disiplinin bir kısmını profesyonel olarak eğitim-öğretim kuruluşlarında öğretebilir.
  • Mezunlar, bilgi ve belge yönetimi alanının problemlerini tanımlayabilir, anlatabilir ve çözüm önerileri üretebilir.
  • Mezunlar, bilgi ve belge yönetimi alanındaki İngilizce literatürü takip edebilir ve bunları bilimsel araştırmalarında çalışma dili olarak kullanabilir.
  • Mezunlar, bilgiyi kullanabilir/uygulayabilir. Bilgiyi uyguladığı eş zamanlı (senkronik), art zamanlı (tarihsel, diyakronik) veya karşılaştırmalı özgün çalışmalar hazırlayabilir.
  • Mezunlar, analiz ve sentez yapabilir.
  • Mezunlar, disiplin içi ve disiplinler arası takım çalışması yapabilme ve bu tür bir çalışmayı yönetme becerisi kazanır.
  • Mezunlar, eleştirel düşünceyi yapıcı bir şekilde ifade etme, inisiyatif kullanma ve kendi görüşünü ortaya koyma becerisine sahip olur.
  • Mezunlar, edinmiş oldukları yaşam boyu öğrenme becerisini, mesleki uygulamalarda kullanabilir
  • Mezunlar, sözlü ve yazılı iletişim becerileri kazanır.
  • Mezunlar, mesleki ve etik sorumluluk anlayışı kazanır.
  • Mezunlar alanla ilgili bilgisayar ve iletişim teknolojilerini takip eder, etkin ve verimli bir şekilde kullanabilir.
  • Mezunlar kuramsal bilgi üretimi ve kullanımı ile kurumsal iş süreçleri arasında ilişkiler kurarak, kurumsal bilgi sistemleri tasarlayabilirler.
  • Mezunlar modern yönetim esaslarını bilgi ve belge kurumlarına uygulayabilirler.